Kan een tweeling in een draagdoek?

Een draagdoek is op dit moment ontzettend populair. Als ouder kun je gemakkelijk en comfortabel je kindje dragen. Maar, wanneer je een tweeling hebt, kun je dan eigenlijk ook gebruikmaken van een draagdoek? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? In dit artikel geven wij antwoord op al je vragen!

Waarom een draagdoek?

Als je ouder bent geworden van een pasgeboren baby is veel lichaamscontact heel belangrijk voor een zogeheten gezonde hechting met het kindje. Het kan zo zijn dat je de tijd in het ziekenhuis goed hebt gebruikt om te oefenen met buidelen en dat je ook op zoek bent naar een manier om dit thuis goed te kunnen doen. Hierbij is het natuurlijk prettig dat je je handen vrij hebt om andere klusjes te kunnen blijven doen. Een draagdoek, ook voor tweelingen, kan dan een uitkomst zijn. Zo kun je ze allebei tegelijk dragen in je eigen huis.

Welke soorten draagdoeken zijn er?

Vandaag de dag heb je verschillende soorten draagdoeken. Zo zijn er geweven en rekbare draagdoeken maar ook nieuwe varianten, zoals de ringsling. Kortom, er is genoeg keuze. Daarom leggen wij aan je uit welke mogelijkheden er zijn.

Draagdoeken

Een draagdoek is een doek die je moet knopen om hem zo aan je lichaam te kunnen bevestigen. In deze blog leggen wij uit hoe je dat het beste kunt doen. Veel ouders zien dit als een struikelblok, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Wanneer je eenmaal de slag te pakken hebt, is het heel nuttig. Een tricot draagdoek is een doek waarbij er rek in de stof zit. Deze is dan ook aan te raden voor kindjes vanaf 3 maanden. Een ringsling is een draagdoek waarbij je de stof van het doek door een ring haalt. Deze moet je vervolgens door een ring halen en daarna aantrekken om de draagdoek te bevestigen. Een tandemdoek is een doek die een stuk langer is dan de normale draagdoek. Deze is heel prettig wanneer je je beide kindjes tegelijk wilt dragen.

Draagdoek handen vrij Draagdoek handen vrij

Draagzak

Wanneer je toch geen fan bent van een draagdoek knopen, kun je ook kiezen voor een draagzak. Dat werkt nog sneller en makkelijk. Let wel op, de draagzak is minder flexibel en hierdoor kun je dus beperkt worden in de activiteiten die je met een draagdoek wel kunt uitvoeren.

draagzak draagzak

Hoe kan ik onze pasgeboren tweeling het beste dragen?

Wanneer je een tweeling hebt gekregen, kun je deze op verschillende manieren met je meedragen. De meest populaire manier van dragen leggen wij aan je uit.

1 kindje tegelijk

Als je met 2 volwassenen bent, kun je ervoor kiezen om 2 draagdoeken te gebruiken. Op deze manier kunnen jullie het dragen verdelen, doordat ieder 1 kindje draagt.

2 kindjes tegelijk aan de voorkant

Ook is het mogelijk om 2 kindjes aan de voorkant te dragen door gebruik te maken van een ringsling of een tricot doek. Let wel op, dit kan tot ongeveer 3 maanden. Daarna is het ergonomisch gezien niet meer handig om je kindjes op deze manier te dragen, omdat door het gewicht rugklachten kunnen ontstaan.

Ieder kindje op een heup

Door je kindjes ieder op één heup te dragen, zit er genoeg ruimte tussen beide. Let wel op, je bent een stuk breder dan normaal dus pas goed op, wanneer je door een deur wilt gaan. Om je kindjes op deze manier te dragen, kun je gebruikmaken van een wikkeldoek of twee ringslings.

Gebruikmaken van een draagdoek?

Het is dus absoluut mogelijk om je tweeling gemakkelijk en veilig te dragen met een draagdoek of draagzak. Bij Baby Garden ben je dan ook aan het juiste adres voor zowel draagdoeken als draagzakken. Ben je overtuigd geraakt van de vele voordelen? Neem dan gerust een kijkje in ons assortiment. Heb je wellicht nog wat vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!