• Vanaf €25 gratis bezorging binnen NL
  • 30 dagen bedenktijd
  • Kwaliteitsgarantie

Co-Sleeper

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Co-Sleeper kopen? Hier lees je alles wat je moet weten over deze fijne manier van samen slapen. Een co-sleeper geeft jou het idee dat je kindje in hetzelfde bed ligt, terwijl dit niet het geval is. Een co-sleeper, wordt ook wel een bijzetbed of een aanschuifbedje genoemd. Hiermee kun je dit soort babybedje aan je eigen bed vastmaken en naar dezelfde hoogte verzetten. Een fijne en veilige manier om dicht bij te zijn wanneer jouw kindje je nodig heeft.

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een soort ledikant dat je tegen je eigen bed aanschuift. Je kan vervolgens deze speciale ledikant aan je eigen bedframe koppelen. Eén zijkant van het aanschuifbedje kan omlaag, zodat je makkelijk bij je baby kan als hij of zij ’s nachts gevoed moet worden. Zo is je baby dicht bij, maar tegelijkertijd ligt je kindje wel veilig op een eigen slaapoppervlak. Om bij ieder bed te passen, zijn de meeste co-sleepers in de hoogte verstelbaar.

Veiligheid eerst!

Omdat we een baby veiligheid en comfort willen bieden, is het belangrijk om even naar de veiligheidsmaatregelen van de co-sleeper te kijken. Wanneer je het fijn vindt om op deze manier dichtbij je kindje te slapen, maak dan wel gebruik van dit soort bijzetbedjes, een bed voor volwassenen biedt namelijk absoluut geen veilige slaapplek voor baby’s. Bij het gebruik van een co-sleeper is het daarom ook nodig om de zijwand van het bijzetbed omhoog te zetten, wanneer het bedtijd is.

Bekijk bij de aanschaf van een co-sleeper of deze voldoet aan dezelfde veiligheidseisen als die voor wiegen of kinderbedjes. Het is van belang dat het aanschuifwiegje goed bij het bed aansluit. Laat geen ruimte hiertussen vrij. Onze co-sleepers hebben een veiligheids riem om aan ouderlijk bed te bevestigen en de wieltjes zijn voorzien van veiligheidsrem. Dit zorgt voor extra veiligheid om het bijzetbedje veilig te kunnen gebruiken.

De voordelen van een baby bijzetbedje

Het wordt door ouders als zeer prettig ervaren om de baby de eerste zes maanden bij je op de slaapkamer te laten slapen. Zo kan je uiteraard je kindje goed in de gaten houden. Je merkt op deze manier snel wanneer er iets aan de hand is of wanneer jouw kindje je nodig heeft. Ook is deze manier van slapen beter voor de hechting tussen ouder en kind.

Door het contact zorg je ervoor dat je baby zich veilig voelt. Door de interactie, zorg je ervoor dat de hersenen van je baby zich op sociaal, emotioneel en cognitief vlak goed zullen ontwikkelen. Het draagt allemaal bij aan een blije, gezonde baby. Op deze manier is borstvoeding geven ook een stuk makkelijk. Je hoeft je bed niet meer uit en je kunt je kindje gemakkelijk oppakken en aanleggen.

Waarom een co-sleeper?

De reden waarom ouders kiezen voor een co-sleeper kan ontstaan door verschillende redenen. We hebben de 4 meest voorkomende redenen op een rijtje voor je gezet:

  1. Wanneer je borstvoeding geeft, kan een co-sleeper ervoor zorgen dat het een stuk makkelijker wordt. Je kunt je baby namelijk heel makkelijk naast je in bed leggen
  2. Slaap tekort is bij iedere ouder een bekend probleem. Door een co-sleeper te gebruiken, kan je baby sneller in slaap vallen omdat hij of zij weet dat je in de buurt bent. Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel
  3. Omdat je baby altijd bij je in de buurt is, kan dit bijdragen aan een sterke band. Als ouder wil je natuurlijk altijd graag in de buurt van jouw pasgeboren baby zijn
  4. En niet heel onbelangrijk is ruimte soms ook een probleem. In veel gevallen is er meer ruimte om een co-sleeper aan je bed te zetten dan het plaatsen van een wieg in de slaapkamer

Co-sleeper kopen?

Co-sleeper kopen voor jouw kindje? Dan ben je bij Baby Garden aan het juiste adres! Wil je meer informatie en advies? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Copyright © 2024 - Baby Garden. Alle rechten voorbehouden