kun-je-met-een-draagdoek-in-het-water

Een water draagdoek is een unieke babydrager die speciaal is gemaakt voor gebruik in het water. Deze draagdoek is gemaakt van sneldrogend, zacht materiaal en zorgt ervoor dat jij je handen vrij hebt terwijl je met je kindje doucht of het zwembad in gaat. Dit is natuurlijk de ideale oplossing voor elke ouder omdat het ervoor zorgt dat je je baby heerlijk veilig tegen je aan hebt. Het gebruik van een waterdraagdoek heeft veel dezelfde voordelen als normaal dragen; het is namelijk praktisch, je hebt je handen vrij, het is veilig en je kunt makkelijk contact maken met je baby. Een ander voordeel van het gebruik van een waterdraagdoek ten opzichte van drijfmiddelen is dat het materiaal veel fijner aanvoelt; drijfmiddelen zijn namelijk vaak van plastic gemaakt.

Wat is het verschil tussen water draagdoek en een normale draagdoek?

Het verschil tussen een water draagdoek en een normale draagdoek is het materiaal. Er zijn verschillende soorten waterdraagdoeken beschikbaar in verschillende materialen zoals badstof of een soort heel fijngeweven visnet. Het komt erop neer dat deze materialen veel beter geschikt zijn voor het gebruik in water dan gewone draagdoeken die van bijvoorbeeld katoen zijn gemaakt. Deze gewone draagdoeken zullen zich volzuigen met water en niet snel drogen. Daarnaast zijn deze draagdoeken ook niet bestand tegen chloor en zul je dus lelijke vlekken op je draagdoek krijgen. Natuurlijk nemen water draagdoeken ook water op; maar door het materiaal is deze hoeveelheid minder en droogt het sneller.

Met een water draagdoek onder de douche

Samen met je baby onder de douche is praktisch en je baby vindt het waarschijnlijk ook heerlijk. Maar met al dat water een zeepsop kan het nogal een gevaarlijke glibberige boel worden. Met een water draagdoek ga je heel veilig samen met je kindje op je buik of heup onder de douche. Naast het feit dat dit een veel veiliger gevoel geeft dan je baby vasthouden, zorgt het er ook voor dat je je handen vrij hebt. Hierdoor kun je gemakkelijk een uitgebreide wasbeurt geven aan je kindje. Het wassen van jezelf en de baby blijft gewoon goed mogelijk door de stretch die in de draagdoek zit. Als laatste is het ook nog eens een fijn gevoel om lekker dicht tegen de ouder aan te zitten voor baby’s die nog een beetje moeten wennen aan het water. Al met al zijn er dus een hoop voordelen aan het gebruiken van een draagdoek onder de douche.

Gebruik van een draagdoek in het zwembad of op het strand

Ook in het zwembad of de zee kan je een water draagdoek gebruiken. Je draagt deze over je zwemkleding heen en jij en je baby kunnen snel samen het water in. Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met het opblazen van babybandjes en zoals eerder genoemd vinden kindjes het vaak fijner dan plastic drijfmiddelen. Daarnaast heeft het gebruik in het zwembad of op het strand exact dezelfde voordelen als het gebruik van een water draagdoek onder de douche. Je moet er hierbij wel opletten dat je niet verder het water in gaat dan het halsje van je kind. Je kan de draagdoek natuurlijk ook omhouden als je het zwembad of de zee uit komt zodat je baby minder snel afkoelt en je je handen nog vrij hebt voor het helpen van eventuele andere kinderen. Daarnaast bestaan er ook water draagdoeken die bescherming bieden tegen Uv-straling; ideaal dus voor een dagje strand of buitenzwembad.

Heeft een water draagdoek ook nadelen?

Natuurlijk heeft het gebruik van een water draagdoek ook nadelen. Het voornaamste nadeel is dat de draagdoek is gemaakt van ander materiaal dan je gewend bent en daardoor kan het lastig zijn om de draagdoek goed om te doen aangezien het materiaal anders rekt en valt. Daarnaast is een waterdraagdoek niet ideaal om vervolgens heel de dag mee te lopen. Het stukje van het zwembad naar je vakantiehuisje is prima te doen, maar als je nog andere plannen na het zwembad hebt kan je beter ook een gewone draagdoek meenemen. Het kan dan ook vervelend zijn om een natte water draagdoek mee naar huis te moeten nemen. Aan de andere kant drogen ze erg snel en heb je waarschijnlijk ook al natte zwemkleding die mee moet. Een ander nadeel is dat je zelf niet echt kan zwemmen bij het dragen van je baby aangezien je kindje dan volledig onder water komt.