dress pink

Een familielid gaat trouwen, je baby wordt één jaar, een verjaardag van iemand anders, een doopfeest, een etentje… allemaal gelegenheden waarbij je mooi gekleed wilt zijn. Voor jezelf trek je de mooiste kleren uit de kast of koop je iets speciaal voor de gelegenheid. Het enige probleem is nu nog dat je baby ook mee mag naar het feest, maar je hebt alleen maar simpele broekjes en truitjes in de kast liggen! Snel dus nog even op zoek naar een geschikte outfit voor je kleine meisje, maar wat trek je een baby aan voor zo een gelegenheid?

Wat trek je een baby aan behalve een broek en een trui?

Als je op zoek bent naar wat nettere babykleding voor een meisje, dan zal je vast aan een baby jurkje denken. Maar als je dit online opzoekt zijn er zoveel opties beschikbaar en het zijn voornamelijk niet hele bijzondere jurkjes die je dochtertje elke dag aan zou kunnen. Voor je zoontje of klein zoontje zal de keuze vallen op een broekje met een blouse erop. Voor echte formele evenementen zoals een bruiloft zijn er ook pakken voor baby’s te koop.

Ook op ‘normale’ dagen kan een jurkje een leuke optie zijn!

Als je een leuke alledaagse baby jurk ziet is dit natuurlijk de perfecte optie om voor te kiezen als je naar iemand zijn verjaardag gaat of als je met de familie of met vrienden uit eten gaat. Het jurkje kan dan namelijk naar meerdere gelegenheden gedragen worden. Daarnaast zal hier de kans op een ongelukje groot zijn en wil je dus dat het jurkje gewoon lekker de was in kan. Voorbeelden van zulke alledaagse baby jurkjes zijn bijvoorbeeld gebreide jurkjes en simpele A-lijn jurkjes.

Hierin ziet je baby er enorm schattig uit terwijl de jurk ook nog hergebruikt kan worden voor andere gelegenheden. Het jurkje kan natuurlijk ook gewoon lekker in huis gedragen worden als er geen enkele gelegenheid is aangezien deze jurkjes vaak van lekkere zachte en stretchy stof is gemaakt; ze kunnen er dus nog steeds al hun gekke bewegingen en activiteiten in doen!

Maar kunnen deze jurkjes ook op specialere gelegenheden?

Als je eigen meisje bijvoorbeeld één jaar wordt wil je eigenlijk wel dat ze een iets specialere outfit aan heeft dan eentje waarmee ze gister nog door de speeltuin kroop. Je wilt natuurlijk dat ze op haar eigen verjaardag de show steelt en dat ze echt de prinses uit kan hangen. Hier moet natuurlijk een passende outfit bij! De jurkjes die al in de kast hangen zijn hier eigenlijk niet bijzonder genoeg voor. Maar wat voor jurkje schreeuwt baby jurkje verjaardag? Er zijn veel manieren om een jurkje geschikter te maken voor zo een gelegenheid, zoals:

  • Een tule rok. Dit is natuurlijk DE manier om een jurkje niet alleen dramatischer maar ook schattiger te maken. Hierdoor ziet je dochtertje er echt uit als een klein prinsesje wat ze natuurlijk ook is op haar eigen verjaardag. Een tule baby jurk kan nog steeds heel simpel zijn met betrekking tot het patroon, maar door de rok is de jurk toch erg feestelijk.
  • Een los accessoire. Hierbij kan je denken aan een vestje, een broche, een haarband of een knuffel. Dit hoeft niet zo uitgesproken te zijn als bijvoorbeeld een tule rok, maar dit is toch net een extra detail waardoor het jurkje meer opvalt en je kleine meisje zich onderscheid van de andere feestgangers.
  • Een extra detail op het jurkje. Bij zo een extra detail kan je bijvoorbeeld denken aan een bloemenapplicatie, een strik, een sierlijke kraag of een schattig patroon. Hierbij is het mooie dat het enorm kan verschillen hoeveel invloed dit heeft op de uitstraling van de jurk. Een grote strik aan de voorkant zal namelijk veel meer opvallen dan een klein patroon dat in de rok is verwerkt. Hierbij kan je dus volledig zelf kiezen hoe gek je het wilt maken.

Deze drie punten kunnen natuurlijk ook in verschillende combinaties voorkomen. Zo kan je kiezen voor een enorm schattig jurkje welke bestaat uit een tule rok met sterretjes erop waar er ook nog eens een grote strik op zit.

Zelfs de specialere jurkjes kunnen naar meerdere gelegenheden gedragen worden

Net als bij de alledaagse jurkjes kunnen deze jurkjes voor wat belangrijkere gelegenheden ook meerdere keren gedragen worden. Omdat het voornamelijk hele schattige jurkjes zijn is dit perfect voor een verjaardag, een kinderfeestje of elke andere soort gelegenheid waarvoor je zelf ook netter gekleed gaat. Als het jurkje met accessoires komt kan je er natuurlijk ook voor kiezen deze achterwege te laten waardoor de jurk weer net wat anders en simpeler is. Je kunt natuurlijk ook mixen en matchen met deze accessoires waardoor de jurkjes perfect zijn voor veel verschillende gelegenheden.

Voor een bruiloft heb je wel een wat nettere jurk nodig toch?

Een van de netste gelegenheden waar je met je baby heen kan gaan is een bruiloft. Maar hiervoor is het al helemaal lastig wat je je baby aantrekt. Met een schattige baby jurk feestelijk kom je al een heel eind, maar je wilt natuurlijk ook dat het er netjes en formeel uit ziet. Gelukkig zijn er ook jurkjes die hier speciaal voor zijn gemaakt. Zulke baby jurkjes bruiloft hebben vaak een mooie grote rok waardoor het net een kleine baljurk lijkt. Dit is niet alleen enorm schattig maar ook perfect voor zulke formele gelegenheden. Deze jurken hebben vaak meerdere details waardoor ze opvallen zoals een grote rok, strikken, parels, etc. Daarnaast zijn ze vaak ook van deftiger materiaal gemaakt dan een standaard katoenen jurkje.

Maak je geen zorgen om vlekken op zulke jurkjes!

Ook op zulke jurkjes kan een ongelukje natuurlijk gebeuren. Mega zonde van de jurk zou je denken… maar geen zorgen want deze jurkjes kunnen ook gewoon meegaan in de wasmachine! Hierdoor zal het iets minder uitmaken als er een vlek op het jurkje komt. Hierdoor ben jij misschien iets relaxter tijdens de bruiloft omdat je niet constant zorgen hebt over een dure baby jurk die niet gewassen kan worden.