Waarom kiezen voor een leertoren?

Ben je benieuwd naar de voordelen van een leertoren? Laat je verrassen door de mogelijkheden en toevoegingen van deze zogeheten ‘Learning Tower’. Babygarden.nl is gespecialiseerd in kwaliteit lifestyle babyartikelen. Daarbij voorzien wij ouder(s) en verzorger(s) van de nodige kennis en inspiratie. In onze slapen & thuis categorie bieden wij superleuke kinderstoelen aan. Met zorg en aandacht hebben wij een prachtige selectie samengesteld. Ook vinden wij dat een kinderleertoren niet aan deze selectie mag ontbreken. Daarom vertellen wij je graag waarom je voor een toren zou moeten kiezen en hoe jij en je kind samen kunnen profiteren van de voordelen.

Wat is een leertoren?

Dit keukenmaatje komt in de vorm van een verhoogde kruk voorzien van leuningen. Zo kan jouw kindje veilig deze toren beklimmen en wordt door de leuningen beschermt en ondersteunt. De meeste soorten bestaan meestal uit hout materiaal, kunststof of een combinatie. Je kunt een toren kopen voorzien van design dat bij de keuken past. Door middel van deze toren kun je jouw kindje mee laten kijken en wellicht laten meehelpen in de keuken. Samen kunnen jullie nieuwe activiteiten beginnen. Jouw kindje zal gestimuleerd worden om nieuwe dingen te leren en grenzen te verleggen. Dit zal een boost aan zelfvertrouwen bieden en ook is het een leuke, creatieve manier om samen tijd door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld samen groenten wassen of koekjes maken. Naarmate de motoriek fijner wordt, kun je meerdere handelingen oppakken. Denk hierbij aan fruit snijden of samen taart versieren. Er zal een nieuwe wereld voor jullie opengaan vol keukenplezier en leermomenten. Het idee achter het gebruik van deze kinderleertoren komt vanuit de visie van het Montessorionderwijs.

Montessorimethode

Deze methode is opgezet door de Italiaanse arts en pedagoge, Maria Montessori. Haar visie was om het kind te helpen bij de ontwikkeling, door kinderen te voorzien van de omgeving die nodig is zelf de zelfwerkzaamheid, zelfontplooiing en algemene ontwikkeling te vormen. Kinderen hebben van nature de behoefte voor zelfrealisatie en –ontwikkeling. Met een hoge dosis nieuwsgierigheid en leergierigheid ontdekt een kind van jongs af aan de omgeving, die naarmate de tijd verstrekt, al groter wordt. Merk je dat jouw kindje interesse toont wanneer je een cake bakt of eten kookt? Dan is dat het perfecte moment om een Learning Tower te plaatsen. Met het gebruik van de toren zal net zoals de montessorimethode aangeeft, de zelfontwikkeling en de zelfstandigheid verbeteren.

Voordelen leertoren

Deze educatieve leertoren biedt 'quality-time’ voor jou en je kindje. Samen kunnen jullie fijne momenten in de keuken beleven terwijl je kindje leert en zichzelf ontwikkeld. Belangrijke punten kunnen jullie bespreken zoals gezond eten, soorten eten en ingrediënten en persoonlijke smaak. Daarbij kun je het stukje verantwoordelijkheid voor veiligheid, hygiëne en schoonmaken erbij pakken wanneer de tijd daar rijp voor is. Eten bereiden zal stap voor stap de fijne en de grove motoriek bevorderen. Maak er een feestje van en jouw kindje zal zich gewaardeerd en behulpzaam voelen. En wie weet? Wellicht zal dit de start zijn voor een toekomstige chef! Bovendien is een toren niet alleen geschikt voor de keuken. Uiteraard kun je jouw kindje op meerdere manieren uitdagen. Denk maar aan tandenpoetsen, handen wassen, haren stijlen en knutselen aan de eettafel bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn enorm!

Is een leertoren veilig?

Uiteraard kun je deze methode via een keukenkrukje toepassen, maar om de veiligheid te bewaren is het verstandig om een betrouwbare Learning Tower te gebruiken. Dit keukenmaatje is stevig, speciaal voor keukenhandelingen ontworpen en gericht op kinderen. De toren biedt bescherming aan vier zijden en de achterzijde functioneert als rugleuning. Zorg voor gepaste veiligheid dat de bovenste leuning minimaal tot aan de middel van je kindje komt. Laat ook nooit je kindje alleen wanneer deze boven op de toren staat.

Wanneer kun je een leertoren gebruiken?

Wanneer je kindje rond de achttien maanden oud is, kun je deze toren gaan gebruiken. Op het moment dat de stabiliteit toeneemt, het lopen verbeterd en de beweeglijkheid standvastig op een goed niveau is, is het veilig om samen de keuken in te duiken. Totdat jouw kindje de toren ontgroeid is, kun je hier gebruik van maken. Dit wil zeggen tot een jaar of vijf.

Leertoren kopen?

Leertoren kopen om gezellig samen koekjes te bakken? Of gaat jouw kindje helpen om een borrelplank samen te stellen? Laat je kindje zelf ontdekken en ervaren. Bestel vandaag een Learning Tower uit de webshop van Babygarden.nl. Hier vindt je een unieke assortiment Leertorens. Neem voor vragen contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!