Welke wieg kies jij voor jouw baby?

Weet je niet welke wieg je het beste kunt kopen voor jouw kindje? Wanneer je bezig bent met de voorbereiding op de komst van jouw kindje, kun je uit verschillende wiegjes kiezen. De keuze tussen verschillende soorten wiegjes is overweldigend en uitgebreid. Om de juiste wieg voor jouw baby te kunnen vinden, hebben wij de nodige informatie verzamelt. Lees hier verder, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken voor een perfecte wieg.

Welke wieg voor rooming-in?

Comfortabele rusten is één van de belangrijkste activiteiten voor jouw baby. Tijdens rust- en slaapmomenten, worden alle indrukken verwerkt. Tijdens de nodige nachtrust ontwikkelt jouw baby zich. Terwijl jouw baby in dromenland is, maakt ‘de kleine’ letterlijk een groei en ontwikkeling door. Jouw kindje zal lichamelijk en psychologisch groeien. De meeste mensen kiezen ervoor om in het begin, samen met de baby, de slaapkamer te delen. Dit wordt ‘rooming-in’, genoemd. Jouw baby zal het fijn vinden wanneer jullie 's nachts dichtbij elkaar zijn. Door het samenzijn, zal jouw baby zich veilig en geborgen voelen. Bovendien is rooming-in ook zeer handig wanneer je borstvoeding geeft en uiteraard handig wanneer je een oogje in het zeil wilt houden.

welke wieg voor welke wieg voor

Wat is een wieg?

Een wieg is een babybedje dat je kiest, zodat je jouw baby dicht bij je kan houden. De wieg is ideaal voor rooming-in, en kan naast of in de buurt van jouw bed geplaatst worden. Een wieg heeft als voordeel, dat er minder ruimte is voor de baby om in te rollen. Dit babybedje zal bescherming en geborgenheid bieden waar jouw kindje veel behoefte aan heeft. Baby Garden is gespecialiseerd in babybedjes en geeft daarbij graag gericht advies aan nieuwe ouders en verzorgers. Lees hier verder de verschillende soorten baby wiegjes.

Welke wieg past het beste bij jou en je baby?

Het keuzepalet uit diverse wiegjes is enorm. Daarom is het verstandig om eerst te kijken wat voor soort materiaal je graag wilt, welke stijl en in welke prijsklasse je het liefst zoekt. Zo kun je gericht zoeken naar een wiegje dat voorzien is van een specifiek design. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillend materiaal zoals kunststof, hout, kant, of katoen. Wiegjes worden aangeboden in verschillende interieurstijlen, zoals klassiek, modern en landelijk. Zo zorg je er voor dat het bedje niet alleen functioneel is, maar ook mooi bij de uitstraling van jouw wooninterieur past. Daarnaast kun je ook kiezen voor een wieg met extra functionaliteit voor bijvoorbeeld onderweg. Wij geven je hieronder een opsomming van de verschillende soorten wiegjes in ons assortiment:

Wieg

De standaard uitvoering van een wieg staat hoog van de grond. Vaak is een wieg voorzien van spijlen of latten om zo ventilatie te creëren. Een goede ventilatie is zeer belangrijk voor een babybedje.

Rotanwieg

De naam zegt het al, deze wieg is gemaakt van rotan materiaal. Rotan is een soort liaan wat groeit in tropisch regenwoud. Dit massieve materiaal is CO2-neutraal en recyclebaar. Daardoor is dit een duurzaam materiaal dat een klassieke vintage look aan de wieg zal geven. Vooral wanneer de wieg op wieltjes wordt gezet.

Schommelwieg

Dit is een zeer speciale uitvoering. Niet alleen zorgt deze wieg voor een fijn babybed, maar ook voor het comfort van jouw baby. Door de schommelende bewegingen zal een baby snel slaperig worden. Je baby zal vervolgens heerlijk in een diepe slaap doezelen.

Reiswieg

Een reiswieg is ideaal voor onderweg. Het is lichtgewicht en bovendien kun je de wieg vaak inklappen. Op die manier kun je makkelijk van A naar B.

Mozesmand

Een mozesmand wordt ook wel een 'mozeswieg' genoemd. De uitvoering van deze wieg komt in de vorm van een langwerpige mand. Het materiaal wat hier vaak voor wordt gebruikt, zijn palmbladeren, maisstengels, hardplastic of wilgentenen. Dit materiaal wordt in een gevlochten patroon, als mand gevormd.

Hangwieg

Een hangwieg is niet voorzien van een onderstel, maar wordt via een betrouwbaar ophangsysteem aan het plafond bevestigd. Net zoals een schommelwieg, zal de baby de schommelende bewegingen zeer fijn vinden. Extra leuk is dat deze variatie tot wel 15 kg gewicht aan kunnen. Hierdoor kun je deze wieg langer dan gemiddeld gebruiken als wieg of chill moment voor jouw baby. Vind je een hangsysteem toch een beetje te oncomfortabel? Geen zorgen, de hangwieg komt ook in andere designs, voorzien van een prachtig passend onderstel.

Co-sleeperwieg

Eén van de grote voordelen van een co-sleeper uitvoering, is dat deze aan één kant open gemaakt kan worden. Vaak door een handig schuifsysteem, dat het zeer makkelijk maakt om toegang te krijgen. Het wordt als zeer prettig ervaren door ouders, dat dit systeem het gemakkelijk maakt om de baby neer te leggen en uit bed te halen. Het is een bedje dat aansluitend aan het bed van de ouder(s) of verzorger(s) wordt geplaatst. De hoogte is verstelbaar zodat je dit kunt afstemmen op het bed.