Hoe kun je het beste een voedingskussen gebruiken?

Iedere ouder weet hoe fijn een voedingskussen kan zijn. Een multifunctioneel hulpmiddel dat menig ouder door de jaren heen heeft versleten en dus optimaal gebruik van heeft gemaakt. Maar waarvoor kun je een voedingskussen precies voor gebruiken? En wat is de juiste manier om dit kussen te gebruiken? Babygarden vertelt je alles over dit speciale kussen.

Hoe moet je een voedingskussen gebruiken?

Het gebruik van een voedingskussen start zelfs al voor de geboorte. Het is namelijk een heerlijk en wel gewaardeerd slaapmaatje voor de zwangere persoon. Met een zwangerschapskussen kun je jouw buik fijn laten rusten tijdens de nacht of wanneer je op de bank uitrust. Hiervoor raden wij aan om een buigzaam zwangerschapskussen te kopen, zodat het kussen zich kan aanpassen naar wat voor jou fijn zit. Na de geboorte van jouw lieve baby gebruik je het voedingskussen voornamelijk tijdens het voeden. Dit kan borstvoeding inhouden, maar ook flesvoeding. Een stabiele houding is cruciaal en daarbij biedt het voedingskussen de uitkomst.

Soorten voedingskussens

Over het algemeen worden er drie verschillende soorten voedingskussens aangeboden. Iedere soort heeft bepaalde kenmerken. Welk kussen bij jou past, is een persoonlijke keuze. Je kunt in dat geval kiezen tussen deze soorten voedingskussens:

Wig voedingskussen

Dit is een voedingskussen van klein formaat. Het lijkt veel op een normaal hoofdkussen, maar het is voorzien van een helling. Door middel van deze helling, kun je het kussen gemakkelijk onder je buik door schuiven ter ondersteuning. Ook kun je het kussen achter je rug plaatsen om te voorkomen dat je (te)veel draait in je slaap.

Zwangerschapskussen

Dit soort kussen is een zeer wendbaar kussen dat een langwerpige vorm heeft. Hierdoor kun je het kussen tussen je benen klemmen, onder je hoofd schuiven, onder je buik plaatsen of gewoon je hoofd erop laten rusten. Een multifunctioneel kussen dat veel comfort biedt.  

Voedingskussen C vorm

Wil je echt wegdrijven in je voedingskussen? Dan kies je voor een zogeheten “Total body voedingskussen”. Dit kussen van XL formaat, biedt de nodige ondersteuning en is in de vorm van een C gevormd. Zo kun je ervoor kiezen om het kussen zijwaarts als een C te positioneren of als een omgekeerde U zodat je hoofd heerlijk comfortabel kan rusten.

Voedingskussen U vorm

Een andere vorm van een “Total body voedingskussen” is de U-vorm. Zeer handige XL-voedingskussen en slaapmaatje. Met deze U-vorm kun je profiteren van gemak en betrouwbare ondersteuning.

Voordelen voedingskussen

Een voedingskussen is dus ideaal om de ondersteuning te creëren die jij en je baby fijn zullen vinden tijdens het voeden. Gedurende borstvoeding of baby flesvoeding, ondersteunt het kussen zowel ouder als kind. Het kussen kan ook zeer behulpzaam zijn om een verantwoorde houding aan te nemen tijdens het voeden. Bedenk dat het voeden een herhalende handeling is waarbij je vaak een lange tijd in dezelfde houding zit. Om rug- en nekklachten te voorkomen, kunnen voedingskussens je helpen om een comfortabele houding aan te nemen.

Voedingskussen kopen

Een voedingskussen kopen om het comfort en steun te benutten? Bekijk ons prachtige assortiment voedingskussen. Babygarden biedt betrouwbare voedingskussens aan voorzien van leuk design en wasbare hoes. Kies jouw favoriete kleur en bestel gemakkelijk uit onze webshop. Al onze kussens worden binnen NL gratis bezorgd. Wil jij een heerlijk zachte en comfortabele voedingskussen cadeau doen? Profiteer dan van onze 30 dagen bedenktijd service. Neem voor vragen en advies contact met onze klantenservice op. We helpen je graag verder!