tips-om-je-baby-te-dragen-in-de-winter

Nu de koude dagen er weer aankomen ga je jezelf en je baby warmer aankleden. Maar wat doe je je baby dan precies aan? En verschilt dit nog als de baby in een kinderwagen zit of als je de baby draagt? En past de baby dan wel lekker in een draagzak of draagdoek met al die lagen aan?

Met lekker weer hoeft hier niet echt over nagedacht te worden en knoop of klik je je baby in de draagdoek of draagzak en ben je zo de deur uit. In de herfst en winter moet hier wat meer over nagedacht worden dankzij wind, regen, storm, kou en misschien zelfs sneeuw. Het is in deze periode vooral belangrijk om regelmatig de temperatuur van je baby te checken om te bepalen of ze een laagje meer of minder kunnen gebruiken. Maar wat voor opties zijn er dan eigenlijk allemaal voor het dragen van je baby in de winter?

Verschillende manieren om je baby warm te houden tijdens het dragen

Er zijn een hoop verschillende opties als het aankomt op het van je kindje in een draagzak of draagdoek in de winter. De eerste optie is een draagcover. Dit is een ideale oplossing als je maar af en toe draagt, niet te veel geld uit wilt geven of bij afwisseling van de drager. Zoals het woord aangeeft wordt de draagcover over de drager heen gedragen, maar wel onder de eigen jas. Draagcovers kunnen verschillende doeleinden hebben zoals het bieden van extra warmte of bescherming tegen regen.

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een jasverbreder. Dit is een tussenstuk dat je met elke jas kunt gebruiken door middel van adapters. Deze adapters worden op de rits van je jas geplaats waardoor je het tussenstuk tussen elke jas kan ritsen en net wat meer ruimte hebt om je baby gezellig knus in je jas te hebben. Een duurdere vervanging hiervan kan een draagjas zijn. Draagjassen zijn stijlvolle functionele jassen die jarenlang gebruikt kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat deze jas ook al tijdens de zwangerschap gebruikt kan worden en dus echt met je meegroeit.

Een nadeel is dat het hierdoor minder makkelijk is om te switchen met je partner als het aankomt op het dragen van je baby.

Kindje over of onder de jas dragen?

Het heeft de voorkeur om je kleine baby onder je jas te dragen zodat je kindje goed warm blijft. Dit is essentieel omdat een baby zichzelf nog niet goed van warmte kan voorzien. Om dit te vergemakkelijken, zijn bovengenoemde accessoires ideaal. Je moet hierbij wel oppassen dat het hoofdje van de baby altijd vrij uit de jas steekt. Om te zorgen dat je kindje geen koud hoofd krijgt is een mutsje aan te raden. Daarnaast heeft het dragen van je baby onder je jas het voordat dat de jas ook gewoon uitgedaan kan worden zonder een slapende baby te verstoren. Bij grotere kinderen wordt het steeds moeilijker je kind onder je jas te dragen. Het is daarom natuurlijk ook mogelijk je kind ver je jas te dragen. Let er hierbij wel op dat je baby een extra laagje nodig heeft omdat hij nu niet de warmte van de jas heeft.

Draagdoek winter Draagdoek winter

Wat moet een baby dan aan in een draagdoek?

Maar wat voor kleding moet een baby dan aan als ze in een draagzak of draagdoek zitten? Veel mensen zullen het principe kennen waarbij wordt gewerkt met een aantal lagen dat je zelf aan hebt plus één voor een baby. Aangezien je baby over het algemeen met armen en al volledig ingepakt zit een draagdoek, geldt dit ook als een extra laag voor je baby. Als je je kindje dus sowieso al een extra laagje aantrekt en hier bovenop nog eens de draagdoek doet, zal je baby te dik ingepakt zijn voor de temperatuur. Hierbij moet er dan natuurlijk wel goed gelet worden op de beentjes en het hoofdje dat uitsteken. Vergeet dus vooral niet een mutsje en warme slofjes of schoentjes.

Rug dragen is minder handig in de winter

Als je kindje te groot of te zwaar is om op je buik te dragen kan je je kindje natuurlijk ook op je rug dragen. Hierbij bestaat de optie om je kindje onder je jas te dragen niet, dan zouden ze namelijk met hoofd en al verstikt zitten. Door de verminderde bewegingsvrijheid die een winterjas verzorgt, zal het erg lastig zijn je baby überhaupt op je rug te krijgen; vooral als je iets alleen gaat doen. Daarnaast is het moeilijker om bij je kindje de temperatuur te controleren of laagjes toe te voegen of te verwijderen. Om deze reden wordt rugdragen, vooral zonder hulp, over het algemeen afgeraden in de winter.

Draagdoek bestellen online?

Het is dus zeker mogelijk om in de winter gebruik te maken van een draagdoek of draagzak. Klik hier om er een te bestellen en deze herfst en winter heerlijk buiten te genieten met jouw kleintje!