Soorten draagdoeken

Wanneer je een draagdoek gaat kopen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten draagdoeken zijn. Zo zijn er rekbare draagdoeken, maar ook geweven draagdoeken. Kortom, de keuze is groot en iedere soort draagdoek heeft weer zijn eigen functionaliteit. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan gerust verder, want in deze blog leggen wij alles aan je uit!

Wat is een draagdoek?

Een draagdoek is een doek dat speciaal ontworpen is om jouw kindje op een veilige manier dichtbij te dragen. Het is een lap stof waardoor je snel en makkelijk je kindje kunt meenemen. Je hebt namelijk je handen vrij en hierdoor kun je heel gemakkelijk je kindje dragen. Maar, welke soorten draagdoeken zijn er dan allemaal?

Rekbare draagdoeken

Rekbare draagdoeken zijn lange doeken die rekbaar zijn en zowel diagonaal als in de breedte kunnen rekken. Op deze manier kun je je baby op verschillende manieren dragen, zoals op je buik, heupen of op je rug dragen. Het is allemaal mogelijk. Het fijne van de rekbare draagdoek is dat je maar één knoop hoeft te leren. Ideaal voor de beginner! Rekbare doeken zijn geschikt tot minstens 15 kg.

Geweven doeken

Geweven draagdoeken zijn lange doeken van geweven katoen. Deze doeken rekken alleen diagonaal. Door deze weeftechniek is het mogelijk om de doeken voor een langere tijd te gebruiken. Ook zijn ze zeer geschikt voor kinderen die wat zwaarder zijn.

Draagdoek met ring

De draagdoek met ring, ook wel sling genoemd, kun je heel makkelijk en vooral snel omdoen dan de standaard draagdoek. Daarnaast is de draagdoek met ring ook heel praktisch! Vanaf de geboorte kun je de sling al gebruiken om je baby in een liggende of rechte positie te kunnen dragen. Voor kleine kindjes is deze soort draagdoek dus heel populair. Maar, de sling werkt ook perfect om je kindje op je heupen te dragen. De draagdoek is te gebruiken tot een gewicht van 15 kg tot een leeftijd van ongeveer 3 á 4 jaar.

Mei tai

Een mei tai is een draagdoek waarbij de voordelen van zowel de draagdoek als de draagzak bij elkaar komen. Een mei tai is gemaakt van stof, waardoor het voor je kindje heel comfortabel is om in de mei tai te zitten. Het Mei taiaandoen van een mei tai is net als bij de draagzak heel makkelijk en het kan ook nog eens heel snel. Je kunt de mei tai op verschillende manieren dragen, namelijk op je heup, je buik of op je rug.

Draagdoek bestellen?

Nu je bekend bent met alle soorten draagdoeken, ben je misschien wel geïnteresseerd geraakt om deze aan te schaffen. Dat kan! Bij Baby Garden vind je namelijk een breed assortiment draagdoeken van de beste kwaliteit. Bekijk snel ons volledige assortiment of neem gerust contact met ons op voor al je vragen!