Verantwoord newborn baby in draagzak dragen

Ben jij geïnteresseerd in een newborn draagzak om jouw kindje heerlijk dicht bij je te houden? Dat snappen wij volkomen. Met een draagzak kun je zorgeloos op pad. Ook biedt een draagzak meerdere voordelen voor onderweg. Baby Garden vertelt je alles over deze speciale draagmanier.

Voordelen van een newborn draagzak

Het gebruik van een draagzak voor een pasgeboren baby is een gezonde en zeer praktische manier om je baby te vervoeren. Dit kan zowel binnen- als buitenshuis. Baby's vinden een draagzak vaak een zeer fijne plek vanwege het constante contact met ouder of verzorger. De hechting is in het eerste jaar één van de meest belangrijke punten in het leven van een newborn baby. Iedere baby heeft het gevoel van geborgenheid en veiligheid nodig. Voor de verdere ontwikkeling is dit uiterst belangrijk. De liefde, aandacht, genegenheid en lichamelijk contact draagt daar aan bij. Een newborn draagzak kan hierbij dus een zeer positieve werking uitoefenen. Verder biedt deze draagmethode enorm veel voordelen voor de drager. Je bent mobiel, wendbaar én tegelijkertijd kun je heerlijk genieten van de interactie met de baby.

Wanneer baby dragen in een newborn draagzak?

Het is mogelijk om jouw kindje vanaf de geboorte in een draagzak te dragen. Hierbij is het uiteraard van belang om verantwoord om te gaan met de draagmethode in de vorm van ergonomisch dragen. Lees je in over de risico's en aandachtspunten. Voor iedere draagmethode geldt dat je een baby kan dragen totdat je baby te zwaar wordt om verantwoord te dragen. Over het algemeen gezien, is dit tot een jaar of twee.

Hoe lang mag baby in een newborn draagzak?

Ook hiervoor gelden er geen beperkingen. Zo kun je gewoon kijken wat voor jouw baby fijn is. Zolang je op een verantwoordelijke manier draagt, mag je jouw kindje zo lang als je zelf wilt dragen. Als richtlijn hiervoor benoemen wij graag de M-houding. Bij de draagmethode van een baby, houden we deze houding aan. De M-houding kun je vergelijken met een kikkerhouding. Ga de volgende stappen af om er zeker van te zijn dat je deze draagmethode verantwoord uitvoert:

  • Draagzak aanspannen zodat je baby heerlijk dicht tegen jouw lichaam aan zit. Te losse positie kan de ademhaling hinderen en bovendien zal de draagmethode je schouders verkeerd belasten.
  • Rug ondersteuning is zeer belangrijk wanneer de baby met de buik dicht tegen je aangedragen wordt. De rug van de baby wordt dan ondersteund in de natuurlijke positie.
  • Zorg ervoor dat de kin van je baby van de borst af staat. Zo houd je de ademwegen vrij. Een baby mag nooit ingezakt gedragen worden!
  • Draagconsulenten raden nadrukkelijk aan om de baby in gespreide hurkzit te dragen. Dit is de houding die een baby van nature aanneemt bij het oppakken. Hierbij is de knieholte van je baby hoger gelijnd is dan de billen.

Ergonomische draagzak

Kies voor een betrouwbare en comfortabel draagzak. Een ergonomische draagzak is een zacht, voorgevormde draagzak. De draagzak is voorzien van een handig bevestigingssysteem, zoals een kliksysteem. Daarnaast biedt een ergonomische draagzak de juiste ondersteuning afgesteld op de zithouding van de baby. Je kunt met deze variatie jouw baby op de buik, rug en soms ook op de heup dragen.

Draagzak kopen?

Draagzak kopen om samen op pad te gaan? Wij hebben een unieke selectie draagzakken en draagdoeken van betrouwbare kwaliteit. Bestel jouw ideale draagzak uit ons assortiment. Wil je meer informatie en advies? Neem dan contact met onze klantenservice op. We helpen je graag verder!