draagdoek-wassen

Je draagdoek wassen is ontzettend belangrijk, wanneer je deze vaak gebruikt. Jij wilt toch ook jouw baby in een schone draagdoek dragen? In dit artikel geven wij je allerlei tips hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Wastips voor een draagdoek

  • Volg tijdens het wassen van je draagdoek altijd de instructies op van het waslabel of andere documentatie dat is meegeleverd bij je bestelling. Vooral bij de eerste keer wassen is het belangrijk dat je ook niet op een koudere temperatuur wast dan is geadviseerd.
  • Is jouw draagdoek gemaakt van zijde, wolf of bamboe? Dan kun je deze beter met de hand wassen, zodat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit.
    Wij adviseren de draagdoek niet samen met andere kledingstukken te wassen. Mocht je er toch voor kiezen dit wel te doen, let dan goed op dat deze kledingstukken geen rits- of klittenbandsluitingen heeft. Deze kunnen namelijk ervoor zorgen dat je draagdoek stuk gaat.
  • Gebruik alleen een wasmiddel dat geen bleekmiddel bevat. Bleekmiddel zorgt er namelijk voor dat dit de vezels aantast in het doek.
  • Last but not least; gebruik nooit een wasverzachter. De verzachter zorgt er namelijk voor dat de draden kunnen verschuiven. En dit zorgt er weer voor dat de draagdoek onveiliger wordt. Het maakt de draagdoek dus niet zachter!

Hoe moet ik mijn draagdoek drogen?

  • Volg altijd de wasvoorschriften van het waslabel
  • Draagdoeken van zijde, wol of bamboe moeten altijd liggend drogen
  • Wij adviseren de draagdoek nooit in de droger te doen. Het doek slijt namelijk, net zoals bij kleren, een stuk sneller.

Nieuwe draagdoeken

Bij Baby Garden vind je dan ook een ruim assortiment draagdoeken die bij jou passen. Neem snel een kijkje in ons assortiment. Ook al eens nagedacht over een draagzak? Wij hebben het allemaal!