co-sleeper

Wanneer je bezig bent met de voorbereiding op de komst van jouw kindje, kun je uit verschillende bedjes kiezen. Hierbij is het slim om te kijken wat er mogelijk is in jouw of jullie huis. Past een co-sleeper meer bij jullie wensen? Of gaan jullie liever voor een wieg? Om deze keuze te kunnen maken, hebben wij de nodige informatie verzameld.

Co-sleeper of wieg voor jouw baby

Een fijne, comfortabele en vooral lange nachtrust is één van de belangrijkste activiteiten voor jouw baby. Tijdens deze slaapmomenten worden alle prikkels verwerkt en tijdens de nodige slaapjes ontwikkelt jouw baby zich. Je ziet het niet, maar jouw baby groeit letterlijk wanneer hij of zij lekker in dromenland is. Jouw baby maakt dan een lichamelijke en een psychologische groei door. De meeste kersverse ouders kiezen ervoor om samen met hun baby, de slaapkamer te delen. Dit wordt ‘rooming-in’, genoemd. Jouw baby zal het als prettig ervaren wanneer jullie 's nachts dichtbij zijn. Hierdoor zal jouw baby zich veilig en geborgen voelen. Bovendien is het rooming-in ook zeer handig wanneer je borstvoeding geeft en uiteraard om een oogje in het zeil te houden. Zowel een co-sleeper, als een wieg zijn geschikt voor rooming-in. Toch zitten er veel verschillen tussen beide babybedjes. Baby Garden is gespecialiseerd in babybedjes en geeft daarbij graag gericht advies aan nieuwe ouders en verzorgers. Lees hier verder over de co-sleeper en een wieg.

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeperbedje wordt ook wel een aanschuifbed genoemd. Het is een bedje dat aansluitend aan het bed van de ouder(s) of verzorger(s) wordt geplaatst. De hoogte is verstelbaar zodat je dit kunt afstemmen op het bed. Het matras van de co-sleeper, hoort aan te sluiten op jouw matras. Eén van de grote voordelen van een co-sleeperbedje is dat deze aan één kant open gemaakt kan worden. Vaak door middel van een rits of schuifsysteem is het zeer gemakkelijk om toegang te krijgen. Het wordt als zeer prettig ervaren door ouders, dat dit systeem het gemakkelijk maakt om de baby neer te leggen en uit bed te halen. Een co-sleeper kun je vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden oud gebruiken.

Slapende baby

Terwijl je baby slaapt, worden er nieuwe verbindingen in de hersenen aangelegd. Iedere slaapfase biedt mogelijkheid voor een verschillende groei. In de lichte slaapfase zal de hersenklier groeihormonen afgeven. Hierdoor herstelt het lichaam van jouw baby zich en worden er witte bloedcellen aangemaakt. Deze witte bloedcellen ondersteunen het immuunsysteem van de kleine. Gedurende de Rem-slaap wordt het leervermogen versterkt. De Rem-slaap staat voor de slaapfase waarin je heel diep slaapt en lekker weg droomt. De bloedtoevoer naar de hersenen wordt hierin vergroot, waardoor je baby in staat is om dingen beter te onthouden. De zintuigen worden scherper en het zorgt voor een intensiever cognitief vermogen. Voor de gezondheid van je baby zijn deze slaapfasen zeer belangrijk. Tegelijkertijd is de slaap van de baby voor veel ouders en verzorgers één van de eerste obstakels die zij ondervinden tijdens het de verzorging van de baby. Want hoe zorg je ervoor dat je baby comfortabel en veilig kan slapen? Een betrouwbaar bed is de eerste stap naar een heerlijke nachtrust van jouw baby.

Wat is een wiegje?

Een wieg komt in ontelbaar veel maten en soorten. Net zoals bij een co-sleeper, heeft een wieg als voordeel dat je jouw baby lekker dicht bij je kan houden. De wieg kan naast of in de buurt van het bed geplaatst worden. De kleine omgeving zal bescherming en geborgenheid bieden waar baby's veel behoefte aan hebben. Een wiegje is ook voorzien van een speciaal design. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillend materiaal zoals kunststof of hout. Wiegjes worden aangeboden in verschillende interieurstijlen, zoals klassiek, modern en landelijk. Zo zorg je er voor dat het bedje niet alleen functioneel is, maar ook mooi bij het geheel past.

Kun je niet kiezen tussen een co-sleeper of wieg?

Voor de mensen die niet kunnen kiezen tussen een co-sleeper of wieg, biedt Baby Garden een prachtig alternatief aan. Bij ons kun je terecht voor de co-sleeper wieg. Een babybedje voorzien van de voordelen van een co-sleeper, gecombineerd met het mooie aanblik van een wieg. Wij hebben een unieke selectie co-sleeper wiegjes voorzien van mooi design en betrouwbare kwaliteit.