babykamer

Het moment is eindelijk daar! De babykamer inrichten staat op de planning, dus het is tijd om heerlijk creatief te zijn. Kies leuke kleuren uit, maak het speels en zoek bijpassend meubilair uit terwijl je wegdroomt met leuke accessoires. Wat een voorpret!

Maar lieve ouders en verzorgers, denken jullie wel aan de veiligheid? En ben je wel ècht op de hoogte van alle mogelijkheden? Laat je op geen enkele manier onaangenaam verrassen. Lees hier verder voor de mogelijkheden en hoe je de inrichting van de babykamer het beste aan kunt pakken!

Met welke interieurstijlen ga jij de babykamer inrichten?

Bij de inrichting van de babykamer kun je helemaal uitpakken. Wees creatief maar tegelijkertijd ook praktisch. Neem ten eerste een besluit over de interieurstijl waar jij of jullie voor willen gaan. Dan kun je deze stijl als uitgangspunt nemen om de kleuren, meubels en accessoires op af te stemmen. Wat betreft babykamers is er een breed palet aan interieurstijlen waar je uit kunt kiezen. Dus doe uitgebreid onderzoek naar deze mogelijkheden. Om alvast wat inspiratie aan te bieden geven we je graag al wat opties:

 • Retro & Vintage
 • Scandinavisch
 • Industrieel
 • Monochroom
 • Junglesfeer
 • Romantisch
 • Thema

Al deze woonstijlen kun je persoonlijk maken en inrichten naar smaak. Wil je het echt totaal persoonlijk inrichten? Kies dan voor het thema interieur. Wil je een bijvoorbeeld een panda babykamer? Of een dierenbos kamer? Of een flamingo kamer? Dat kan op deze persoonlijke manier ingericht worden. Uiteraard kun je ook voor interieurstijl kiezen die de traditionele kleuren gebruikt. Blauw voor de jongens, roze voor de meisjes. Maak het lekker eigentijds en wees creatief in een moderne interieurstijl.

Muurdecoratie: opties waar je nog niet aan gedacht had

Aan de hand van de gekozen interieurstijl, kun je vervolgens kiezen tussen verschillende soorten muurdecoratie. Welke kleur past het beste bij de woonstijl? En komt deze kleur het beste tot zijn recht wanneer je de muren verft of behangt? Een hele leuke decoratie tip is deel van de muur te (laten) beschilderen of te voorzien van een passende sticker. Zo creëer je een eyecatcher voor de kamer.

Babykamer inrichten voor jouw gemak!

De babykamer krijgt zo al echt vorm en sfeer. Vervolgens is het belangrijk om de maten goed en nauwkeurig op te meten. Want het is tijd om meubels te kopen! Uiteraard kun je ervoor kiezen om de babykamer op te vullen met een kledingkast voor de babykleding, plankje, tafeltje of een opbergkast. Maar er zijn een paar onmisbare items:

 • Babybed met bijbehorende baby beddengoed
 • Commode
 • Borstvoeding stoel

Deze items komen in de meeste babykamers voor om bij te dragen aan de zorg, rust en gezondheid van je baby en uiteraard aan het gemak van de ouders en verzorgers. Let op dat er genoeg ruimte overblijft in de babykamer. Tip: stem je babybed af op de richtlijnen van veilig slapen.

Babykamer accessoires feest

Om de puntjes op de i te zetten en om de babykamer extra uitstraling te geven kun je heerlijk creatief zijn met accessoires. Ten eerste accessoires die je kiest voor het gemak van je baby, zoals gordijnen en een nachtlampje. Ten tweede accessoires die je kiest om extra sfeer te geven aan de kamer te geven, zoals een fotolijstje, schilderij of naamletters.

Inrichting babykamer: veilig en verantwoord

De rode draad door al deze stappen is uiteraard de veiligheid. Niet alleen de veiligheid van je baby maar ook van de moeder. Er zijn een aantal veiligheidsmaatregelen waar aandacht naartoe moet gaan bij het inrichten van de babykamer. Ook dit geld niet alleen voor na de geboorte, maar zelfs ook tijdens de zwangerschap. Graag brengen wij je op de hoogte van een aantal van deze veiligheidsmaatregelen.

Tijdens de zwangerschap

Let goed op bij het inrichten van de babykamer tijdens de zwangerschap. Voor zowel moeder als kind zijn er een aantal risico’s hieraan verbonden. Ga deze punten af om risico’s uit te sluiten:

 • Ga je de muren verven of behangen? Houdt dan rekening met de veiligheid. Behanglijm, verf en oplosmiddelen kunnen gevaarlijke stoffen bevatten. Bij het inademen van deze schadelijke stoffen breng je gevaar naar jezelf en de baby toe. Laat deze klus maar even over aan iemand anders.
 • Ga je meubilair verven? Heerlijk creatief! Maar let wel op dat je verf gebruikt dat op waterbasis is geproduceerd. Vooral bij een wiegje of een ledikant is dit zeer belangrijk. Het voordeel voor ouders en verzorgers is, dat dit soort verf snel droogt en nauwelijks een geur afgeeft.

Na de zwangerschap

Ten slotte hebben wij een overzicht samengesteld die de overige risico’s benoemt. Ook voor de periode waarin jij of jullie een inwoner meer tellen, zijn er een aantal risico’s in de babykamer die je uit kunt sluiten:

 • Ventilatie en verwarming van de kamer is een belangrijk punt. Een goede babykamer wordt constant geventileerd en is 16 tot 18 graden warm. Tip: koop een thermometer die de temperatuur en luchtvochtigheid berekend.
 • Zorg dat er geen harde of scherpe punten aan het meubilair zit.
 • Zorg dat er geen losse elektrakabels, snoeren en touwen binnen het bereik van je baby zijn.
 • Voorzie de stopcontacten van een kindvriendelijke beschermplaat.

Babykamer inrichten: de puntjes op de i

Zo, je bent nu helemaal op de hoogte hoe je een babykamer inricht en veilig maakt. Mocht je nog vragen hebben staat onze klantenservice voor u klaar. Ben je nog op zoek naar items om jouw babykamer compleet te maken? Baby Garden biedt een prachtig divers assortiment aan tegen de scherpste prijzen.