Voor het eerst met baby naar buiten

Voor het eerst met baby naar buiten kan tegelijk zeer spannend én superleuk zijn. Het is immers een scenario dat je als aanstaande ouder al meer dan 9 maanden bent afgegaan. Hoe zal het zijn? Waar gaan we heen? Eén ding is zeker: het zal een hele taak zijn om de nodige voorbereiding te treffen. Baby Garden helpt je graag een eind op weg wat betreft de voorbereiding. Zo kunnen jij en je lieve newborn genieten van jullie allereerste outdoor avontuur!

Wanneer ga je met je baby naar buiten?

Vanaf wanneer mag je met je baby naar buiten? Uiteraard hangt dit af van hoe het met je kindje gaat na de geboorte. Om naar buiten te gaan zal jouw baby sowieso eerst op gewenst gewicht moeten zijn. Dit wil zeggen dat baby’s minimaal 2,5 kg aan lichaamsgewicht moeten hebben. Bij veel kindjes houdt dit in dat dit moment aan het einde van de kraamweek is aangebroken.

Waar let je op tijdens een uitje met baby?

Er zijn een aantal checkpunten die je afgaat voordat jullie samen op pad gaan. Houd de temperatuur goed in de gaten. Baby’s zijn niet goed bestand tegen kou, maar tegelijkertijd ook niet tegen warmte. Overhitting kan minstens net zoveel risico brengen als kou. Zorg dus voor de nodige aanpassingen in bijvoorbeeld de kleding en de kinderwagen accessoires. En zoals iedereen weet is het Nederlandse klimaat grillig en onvoorspelbaar. Daarom adviseren wij om meerdere opties mee te nemen onderweg.

Kleding pasgeboren baby zomer

Jouw kleintje heeft buiten extra bescherming tegen de zon nodig. Dit is vanwege de gevoelige huid van baby’s. Kies daarom ook voor zoveel mogelijk bedekking in combinatie met luchtig materiaal. Wij adviseren katoen in plaats van synthetische stoffen, omdat katoen goed ademend materiaal is. Kleed de kleine niet aan met veel lagen. Houd het luchtig en simpel. Daarbij kun je een leuk hoedje of petje ter bescherming kiezen. Zorg er altijd voor dat je baby zo min mogelijk zon opvangt. Zoek de momenten van schaduw op om de veiligheid te bewaren.

Kleding pasgeboren baby winter

Tijdens de koude herfst en winterdagen heeft de kleine warme kleding nodig. De beste tip die wij je mee kunnen geven, is het dragen van meerdere lagen. Wanneer je van binnen naar buiten gaat en weer terug, kun je door middel van meerdere lagen hierop anticiperen. Zo is jouw baby altijd veilig en zal zich comfortabel en veilig voelen. Kies bij deze koudere dagen voor een romper met lange mouwen. Daaroverheen kun meerdere lagen aantrekken in de vorm van een shirt, trui, vest en als laatst een fijne beschermende jas. Want uiteraard wil je jouw leuke babykleding showen. Ook in de winter! 

Wat neem je mee onderweg?

Met een baby op stap gaan betekent dat je een goede voorbereiding moet treffen. Er zijn een hoop spullen die de baby nodig gaat hebben. Maar ook een hoop spullen die je mee kunt nemen om het gemak te dienen zoals bijvoorbeeld een draagzak. Ter inspiratie hebben we een checklijst opgesteld van items die je kunt meenemen wanneer jij en baby op stap gaan:

  • Spuugdoekje
  • Drinken voor onderweg
  • Luiertas met benodigdheden
  • Schoon setje ondergoed en kleding
  • Bezigheden zoals een speen, knuffel of spelletjes
  • Voor onderweg; draagzak, draagdoek, wandelwagen of buggy
  • Voeding in de vorm van borstvoeding, flesvoeding of vaste voeding
  • Genoeg batterij om jullie outdoor avontuur met je mobiel vast te leggen
  • Eventueel bezigheden zoals speelgoed of een favoriete knuffel voor wanneer jullie gebruik maken van de auto of openbaar vervoer

Babybenodigdheden kopen

Lees je deze blog en merk je dat er een aantal items missen in jouw babyuitzet voor onderweg? Bekijk dan ons prachtige assortiment babykleding en items voor onderweg. Wij bieden kwaliteit en comfort aan voor jouw kindje. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt je graag verder!